Tips til kjøp av utendørs massasjebad

Skal du handle utendørs massasjebad for første gang kan det hende du føler det er en jungel av leverandører og bad å velge i -og har utfordringer med å skille et bad som koster kr 39 000,- fra et som koster kr 139 000,-. Du lurer kanskje også på hva det koster å ha et massasje-bad i drift samt hvor mye arbeid det er å ha. Her kommer noen av erfaringene jeg gjorde da vi skulle handle utendørs massasjebad.

Valg av leverandør

Det finnes et stort antall firma som selger massasjebad i Norge, mitt klare tips er å velge en leverandør som er dedikert til å selge massasjebad og har et velfungerende serviceapparat. Hos en dedikert leverandør har de ekspertisen til å hjelpe deg å finne det badet som dekker ditt behov, de har erfaring med de forskjellige utfordringene som kan oppstå med badet ditt og de har servicefolk og reservedeler til å fikse det når noe eventuelt går galt.

Vi fikk hentet inn tilbud fra Hotspring, Spatec, Arctic Spa og sunbelt, men endte til slutt med en Villeroy & Boch R7L fra Nordpool Spa.

Valg av bad

Når det gjelder valg av utendørs boblebad er kanskje det første du må bestemme deg for er hvor stort bad du skal ha. Jeg ville prioritert å kjøpt et bad som dekker behovet dere har til vanlig, ikke behovet dere har når dere en sjelden gang har 2 venne-par på besøk. Velger å sitere det den ene selgeren sa til meg “her er det 6 plasser, men er det gutta-stemning går det lett 9 nedi her”.

Strømforbruk er også vesentlig, de billigere badene er gjerne dårligere isolert som fører til høyere strømforbruk. Det betyr også at hvis strømmen skulle være borte en periode vil det dårligst isolerte badet få frostskader først.

Fysisk størrelse på badet er også noe du må ta stilling til, du må typisk ha en halv meter til husveggen slik at lokkløfteren har plass til å bevege seg, du må også gjerne ha plass til en liten trapp

Liggesete ble vi fortalt at de fleste som kjøpte bad for første gang tok, men de som kjøpte for andre gang droppet. Vi var førstegangskjøpere, så endte selvfølgelig med en modell med liggesete.

Færre funksjoner kan være fordel

Vi kom frem til at færre funksjoner på badet er bedre. Wifi-modul høres kanskje kjekt ut, men på de beste badene er det lite eller ingenting å spare på å justere temperaturen opp/ned når badet ikke er i bruk. Ved å holde lavere temperatur på et bad er det også kortere vei til frostskader hvis strømmen mot formodning skulle gå. Integrert musikkanlegg ser også fint ut på papiret, men du får gjerne bedre lyd i et sonos anlegg eller en generisk bluetooth høytaller. Keep it simple!

Det er alltid en kampanje

Ikke la deg stresse av månedens kampanje, det er “alltid” en kampanje -det sier til og med leverandørene selv. Ta deg god tid til å velge det badet som er riktig for deg. I 2020 betaler man typisk kr 90 000 til kr 150 000 for massasjebadene av høyeste kvalitet -dette til såkalt kampanjepris.

Elektriker og grunnarbeider

Grunnen må være plan og frost-fri. Er det jord der må man typisk grave 60cm ned og 50 cm utenfor badet. Fyll på med pukk og singel (8-16) og legg ut styrofoam plater rett på singelen. Er det helt frostfritt i grunnen er det egentlig ikke behov for platene, men de koster veldig lite og gir en ekstra sikkerhet mot frost.

De fleste badene skal ha en dedikert kurs, på 400v TN er det vanlig med en 16A kurs, på 230v IT en 32A kurs. Forhør deg med de forskjellige leverandørene hva slags sikring du trenger -forhør deg så med elektriker om det er kapasitet i sikringsskapet ditt. Kostnad til elektriker avhenger av mange faktorer, men regn med en kostnad på rundt kr 10 000,- til elektriker.

Kjemikalier og vedlikehold

I badet er det et par tusen liten vann som kan være grobunn for blant annet legionellabakterier, så det er svært viktig at man følger krav som stilles fra leverandør om drift og vedlikehold av rensesystem og overvåkning av vannkvalitet. Vårt bad har ozon rensesystem, i tillegg til dette gikk vi for et system som heter Spa Frog som tilfører de kjemikaliene som trengs. Spa Frog består av to “patroner” som flyter oppi badet. hver 3 uke må den ene gule patronen (kr 169) byttes og hver 3 mnd må den andre blå patronen (kr 269) byttes. Dette systemet er veldig lettvint å bruke, men jeg har inntrykk av at det er noe mer kostbart enn det er å justere vannkvaliteten “manuelt”, dvs tilføre det som trengs hver gang. I tillegg til dette må man ha kjemikalier for: PH pluss, PH minus, Klor, Hardness up, og filter cleaner. En startpakke med ca 1 års forbruk av kjemikalier koster rundt kr 2000,-. Vi sjekker vannkvaliteten med strips hver gang vi kommer på hytta, det er svært sjelden vi trenger å justere noe siden vi benytter Spa Frog.

Billig vs Dyrt

Når det gjelder kostnad på bad og forskjellen på et bad til 39 000,- og et bad til 139 000 så kan det være forvirrende at bad med tilsynelatende samme spesifikasjoner kan ha to så forskjellige priser. Jeg kom frem til at man rett og slett får det man betaler for. Et billig bad er ofte (ikke alltid) importert fra Kina, uten av leverandøren har tilgang på alle reservedeler og heller ikke har lang fartstid med dette badet i Norge. Badene er ikke like godt isolert, og er ikke like driftsikre som det dyrere badet. De har ofte ikke et tilfredsstillende serviceapparat. Hvis en kritisk komponent på ditt bad ryker, eller badet starter å lekke så ønsker du naturlig nok å få det fikset så fort som mulig. Nå sier jeg ikke at et bad fra Kina nødvendigvis er dårlig, men at enkelte leverandører har importert billigst mulig bad for å få mest mulig profitt uten å tenke på de må ha reservedeler tilgjengelig og serviceapparat på plass.

Forventet levetid på de beste badene er 15-20 år. Om det stemmer vil tiden vise, men jeg tviler sterkt på at de billigste badene varer så lenge.

Oppsummering

  • Velg en leverandør som er dedikert til massasjebad eller har lang fartstid med salg og service av massasjebad
  • Spør bekjente som har massasjebad om de er fornøyd med deres
  • Grunnarbeider og elektrikerarbeider kommer i tillegg, estimer minst 10 000,- til dette
  • Strømforbruk pr. år er gjerne over 3000 kWh, dvs en månedlig kostnad på ca kr 250-300.
  • Vannkvalitet må sjekkes og justeres jevnlig.
  • Kjemikalier og filtre koster kr 2000-5000 pr år avhengig av system som benyttes.

Første gang publisert på Larsfredrik.com.

Corona virus

DEN PERFEKTE JULEGAVEN TIL HELE FAMILIEN

Trivsel, gode samtaler, avkopling og bedre nattesøvn – er ikke det en fin julegave til de man er glad i? Spabad er julegaven alle ønsker seg uten å vite det.

De mørke kveldene er over oss og julestria ligger rett rundt hjørnet. For mange kan dette være en tid preget av høyt tempo, høye skuldre og høye forventinger – hva skal vi gjøre til jul i år, hvilke gaver skal vi gi til hvem og hvordan skal vi ta vare på de vi er glad i litt ekstra nå som det er jul? Faktisk finnes det én gave som hjelper på alt dette. Den får ikke plass under treet, og litt ekstra jobb blir det kanskje for julenissen – men desto bedre er sjansene for at det slår an hos familien!

SPABAD – JULEGAVEN SOM VIRKELIG VARMER

Ifølge Per Arne Ødegård, daglig leder i Nordpool Spa med showroom på Høvik, er spabad en av de gavene som virkelig kan gi noe godt til deg og dine – og som bare fortsetter gi.

– Et spabad er en fin måte å samle hele familien på. Det er noe både unge og gamle vil dele, og som inviterer til å ha det hyggelig og prate sammen på en helt annen måte enn for eksempel å sitte foran TV-en. Også når ungene har lagt seg, når damene er ute på vift eller gutta er på fotballkamp, er spabadet et ypperlig sted for litt alenetid. Uansett hvordan du bruker det, kan det være et veldig fint avbrekk fra tjas og mas, forklarer Ødegård.

LA JULEFREDEN SENKE SEG – I BOBLEBADET

Et spabad handler på mange måter om mye av det samme som jula; det å være sammen og dele noe fint – bare helt uten julestresset! Faktisk har spabadet den motsatte virkningen. Helseeffektene ved bruk av massasjebad har lenge vært kjent. Varmt vann har en avslappende og beroligende effekt på kroppen. Musklene slapper av og kroppen utskiller naturlige endorfiner som reduserer smerte og gir bedre søvnkvalitet. Ikke bare sovner du fortere, men søvnen blir gjerne også dypere og roligere. God søvn, litt ro og fred, og gode samtaler kan ha de utroligste følger, forklarer Ødegård litt spøkefullt.

– Vi har faktisk kunder som forteller oss at parforholdet deres bedret seg etter at de fikk boblebad!

Du skal ikke undervurdere det å få slappet ordentlig av, la roen senke seg og finne tid til hverandre. Sånn sett kan et boblebad være en liten investering!

 

UPROBLEMATISK Å INSTALLERE I VINTERHALVÅRET

Mange tenker at det blir for sent på året å installere et spabad hjemme eller på hytta nå. Dette er ifølge Ødegård en utbredt misforståelse. Faktisk kan det i noen tilfeller være enklere, forklarer han. Nordpool Spa leverer rundt om i hele landet, selv etter snøens inntog.

– For deg som kunde er det er ikke noe vanskeligere å installere et spabad på vinteren enn på sommeren. Kanskje er det til og med lettere i noen tilfeller! Vi har frakta inn massasjebad til hytter på slede og snøskuter! Har du en veranda som tåler tonnevis med snø – ja, så tåler den ofte et massasjebad. Vi regner at et bad krever at underlaget kan bære minst 500 kg per kvm, forklarer Ødegård.

 

PRISGUNSTIG KVALITETSVARE

Daglig leder i Nordpool Spa, Per Arne Ødegård, forklarer at han av og til får spørsmål om hvordan han kan gi så god pris på massasjebadene sammenliknet med mange av konkurrentene. Til det forklarer han at det handler om vilje til å levere det beste produktet i markedet til best pris. Med markedsledende merker som Villeroy & Boch og Svenska Bad i showroomet på Høvik, er det bare å ta en tur innom å prøve selv.

– Vi har den store kvalitetsleverandøren Svenska Bad i ryggen. De selger 4000 bad i året i Sverige. Det er en grunn til at de er Nordens største leverandør. De lager kvalitet-spabad spesielt tilpasset hardføre nordiske forhold, og har bestemt seg for å satse på stort volum til rett pris.

I showroom på 1400 kvm på Høvik har du spabad i alle varianter og fasonger i over 2 etasjer.

Mange som er interessert i boblebad bruker tid på å bestemme seg. Per Arne råder dem til å ta kontakt og prøve selv. I showroom på 1400 kvm på Høvik har du spabad i alle varianter og fasonger i over 2 etasjer. Her kan du prøve alt du vil – også privat visning er mulig om man ønsker det.

– Ta kontakt med oss så ordner vi det. Her kan du prøve alle bestselgerne, både med og uten saltløsning. Og om du ikke har lyst til å ta testbadet i åpningstiden, så ordner vi en privat visning.

INGENTING VARMER SOM ET SPABAD PÅ KALDE KVELDER

Da Tom Arne Ingier skulle kjøpe nytt boblebad, var han på utkikk etter et produkt laget spesielt med tanke på vårt tøffe skandinaviske klima. Valget falt på et Svenska Bad-spa levert av Nordpool Spa.

Med sjøutsikt og lun kveldssol sentralt på Nordstrand, har Tom Arne Ingier og familien de beste forutsetninger for hygge og idyll på sin terrasse, sommer som vinter. Da tiden kom for å gå til innkjøp av nytt massasjebad, var det gode tekniske løsninger og driftskvalitet som avgjorde for Ingier.

– Vi har hatt et boblebad tidligere som fikk en frostskade, og etter noen år bestemte vi oss for å kjøpe et nytt. Med mer erfaring og teknisk forståelse, var vi denne gangen spesielt på jakt etter et bad som er godt isolert, og som er enkelt å betjene med god tilgang til maskinrom, forteller han.

SVENSK KVALITET

Tom Arne Ingier

Tom Arne Ingier er veldig

fornøyd med sitt

massasjebad.

Spabadleverandøren Svenska Bad har mer enn 20 års erfaring med boblebad i røft nordisk miljø. Boblebadene deres er designet spesifikt med Skandinavia i tankene ved hjelp av robuste tekniske løsninger og hardføre materialer. Den beste isolasjonen på markedet, Eco-boost pumper og et isolernde deksel gjør at boblebadet sparer bedre på energien og gir lavere strømforbruk, trass i våre breddegrader. Setedybden er utformet med tanke på nordboere med lang rygg, og vedlikehold gjøres enkelt via en serviceluke.

– Jeg var spesielt opptatt av det tekniske før vi bestemte oss, sier Ingier.

– Et boblebad utsettes for fukt, og materialene må tåle både varme og kulde godt. Derfor var det viktig for oss at boblebadet vi kjøpte var teknisk solid, og enkelt å vedlikeholde. Modellen vår har en luke som gir enkelt tilgang til forskjellige pumper, varmekolber og elektronikk.

Sjekk Svenska Bad sine modeller i Nordpool Spas nye showroom på Høvik i Bærum

 

DET SOSIALE I ET VARMT BAD

Nordpool Spa, massasjebad, boblebad

På kalde høstkvelder og

vinterdager gir det ekstra

varme i kroppen med et

deilig boblebad.

Familien på Nordstrand har allerede flere år bak seg med trivsel i boblebad. For dem handler det om det sosiale aspektet. Å kunne hoppe oppi et rykende vannspeil, og ta seg et varmt og godt bad uansett vær, er en fin ramme for hygge for hele familien, ifølge Ingier.

– For oss er poenget er det sosiale. Hyggen og velværet det gir i hverdagen. Vi har også ungdom i huset som elsker dette. På høstkvelder og vinterdager gir det ekstra varme i kroppen. Det er rundt 39 grader, så det er varmt og godt. Her kan vi sitte å kose oss i lang tid utover kvelden, sier han.

NESTEN DAGLIG BRUK

Mange som vurderer anskaffelse av et spabad veier kost opp mot nytte. Det er ikke uten grunn at is- og varmebad har lange tradisjoner i kalde nord, nytteverdien i et varmt bad har lenge vært kjent. Varmt vann har en beroligende og avslappende fysiologisk effekt på kroppen vår. Det hjelper mot dårlig blodsirkulasjon, og under et bad utskiller kroppen naturlige endorfiner som avspenner muskler, reduserer smerter og gir økt søvnkvalitet. Hos familien Ingier på Nordstrand er boblebadet i flittig bruk.

– I og med at vi har planlagt å kjøpe nytt boblebad, er det blitt noe vi har gått å gledet oss til. Vi bruker det mest på kvelden sammen, mens min kone også bruker det på dagen. At det er i daglig bruk er å ta i, men det er ikke langt unna, sier Tom Arne Ingier.

AUTOMATISK PROGRAMMERT RENS OG OPPVARMING

Før installasjon var det viktigste å forsikre seg om at terrassen tålte vekten av spabadet. Siden handler det om å følge opp ved å sjekke vannkvalitet fra tid til annen, og eventuelt justere denne om det trengs.

– Vi sjekker vannkvalitet ved hjelp av en strips som dyppes nedi og indikerer om noe må justeres ved forskjellige farger. Vi har fått en startpakke med 4 forskjellige ingredienser som vi tilfører vannet ved behov.

Boblebadet renses og oppvarmes automatisk i forhåndsprogrammerbare sykluser. På denne måten kan du legge tidspunktene til tider på døgnet hvor det passer bedre på bakgrunn av bruk, strømpris eller liknende.

– Rensefunksjonen er veldig støysvak og lite generende, men vi kan legge rens og oppvarming til tider som passer oss om det skulle være noe problem.

SPA I HVERDAGEN                                              

Hos Tom Egil Roll-Olsen på Nesøya i Asker gir spabadet elegant rekreasjon og anledning til å nyte en slående utsikt til fulle hele året – uansett vær.

Da familien nylig gikk til anskaffelse av et spabad hjemme, var det trivsel som veide tyngst.
– Det fineste med spabadet er det sosiale. Det er veldig ålreit også på sommeren, og ungene storkoser seg, men det er først og fremst den kalde årstiden vi gleder oss til. Det å komme seg bort fra TV-en og gjøre noe sammen. Slappe av i helgene med familien eller kanskje invitere noen venner på en fin kveld, forteller Roll-Olsen.

 

ENKLERE SPA

Familien kjenner allerede til idyllen forbundet med bad- og spakultur. En vedfyrt badestamp på forrige hytta var nemlig veldig populær hos hele familien. Da de vurderte spa hjemme, var det imidlertid noe annet de så etter.

– En badestamp bruker du 4-5 timer på å varme opp. Det er noe du kanskje har tid til på en hytte, men ikke i hverdagen. Hjemme ønsket vi oss noe som var enkelt og greit, og som var lett å vedlikeholde.

SPABAD MED PRISBELØNT DESIGN

Valget falt på et Villeroy & Boch Just Silence med 5 liggeplasser. Roll-Olsen medgir at han ofte synes det kan bli mye dill dall hva gjelder design. Derfor ble det Villeroy & Boch-modellens rene linjer og velprøvde kvalitet som til slutt havnet utenfor det stilfulle funkishuset på Nesøya. Som flere andre design fra Villeroy & Boch har også spabad-modellen Just Silence vunnet en Red Dot-designpris.

– For oss var det kombinasjonen av form og kvalitet som gjorde utslaget. Vi ønsket oss noe som var enkelt og greit, med rene linjer. Jeg ønsker ikke bruke tid på å sette meg inn i krevende bruk- og servicesystemer. Villeroy & Boch jet pack-system gir spabadet færre potensielle lekkasjepunkter. Opptil 90% mindre slanger og rør enn det som er standard i bransjen. Dette gjør vedlikehold og service enklere, forteller Roll-Olsen.

POPULÆR TRIVSEL MED SPA- OG BOBLEBAD

Roll-Olsen opplever at mange er interessert i spabad og trivselen som følger med i dag, enten det er i hjemmet eller på hytte, ute eller inne. Selv hadde han og familien gått med tanken en stund. Da Nordpool Spa dukket opp med showroom og stort utvalg på Høvik, ble valget enkelt.

– Jeg tok kontakt og fikk et godt tilbud fra dem, forteller Tom Egil Roll-Olsen.

ENDA MER UT AV UTSIKTEN MED SPA I HAGEN

Plassert midt i den flotte utsikten på eiendommen, er det ingen tvil om at massasjebadet til Roll-Olsen tilfører en ny dimensjon til uterommet. Enten sola stråler fra en skyfri himmel eller været er hustrig og kaldt, er flott utsikt like flott – og vannet i spabadet like varmt og fristende. Her i huset kan vinteren bare komme.

Nå utover blir det fint. Når det begynner å bli kjølig, og vi kan sitte der og ha det varmt og godt. Det gleder jeg meg til, sier Roll-Olsen som anbefaler flere å ta turen innom spabad-leverandøren på Høvik.

SPA-ÅPNING MED FOKUS PÅ VILLEROY & BOCH

Spabad er i vinden og mange ønsker seg slik komfort hjemme eller på hytta. Sammen med dette ønsket hører gjerne et krav om kvalitet og service, og her kommer åpningen av Nordpool Spa på Høvik inn i bildet.

De vil feire åpningen med å by på en sjelden godbit fra Villeroy & Boch, det ypperste Nordpool Spa vil føre innen massasjebad. Og det er grunn til å spisse sansene – for på lørdag 18. august vil de ha et sjeldent spesialtilbud på det tyske kvalitetsmerket.

 

OPTIMAL OVERSIKT

Men først: Nordpool Spa overtok lokalene til Motorpool og har sørget for en omveltende endring på innsiden. Der det tidligere stod engelske biler på rekke og rad, er det nå etablert en lekker utstilling av ulike spabad i et varierende prissjikt som gir full oversikt.

Lørdag 18. august byr Nordpool Spa på en godbit for spakunder som ønsker det beste, med et åpningstilbud fra Villeroy & Boch.

– Det falt naturlig å stille alternativene ut på denne måten, siden vi fører to andre merker i tillegg til Villeroy & Boch. Det er Nordpool og Svenska Bad som byr på kvalitet og andre løsninger som appellerer på sin måte, forteller daglig leder Per Arne Ødegård.

SEKS BAD I EGEN TESTSONE

Spa er en investering, og det skal være en god opplevelse å gå til anskaffelse av et slikt komfortelement.

– Derfor har vi satset på at kundene skal få optimal mulighet til å teste badene før de tar et valg. I andre etasje har vi bygget en egen og skjermet avdeling med seks bad som er klar for test av kundene. Vi ville gjøre den så autentisk som mulig, og har sørget for dunkle farger, musikk og dempet belysning som vil kunne oppleves som kveldsstemning. Vi har selvsagt en fullverdig garderobe til rådighet, fortsetter Ødegård.

 

TILBUD FRA VILLEROY & BOCH UTENOM DET VANLIGE

Lørdag 18. august vil Nordpool Spa by på en godbit for spakunder som ønsker det beste, med et åpningstilbud fra Villeroy & Boch.

– Vi har ”fått lov” til å ha kampanje på modellen X4U som har plass til 5-6 personer, samt at det har et ekstra bekvemt liggesete for total avslapning.

Det vil vi kunne tilby for 59.900 kroner akkurat denne dagen hos oss på Høvik, sier Ødegård. Han legger også til at det vil bli servert litt grillmat og drikke til de som velger å ta turen innom på lørdagen.

Han forteller videre at de er svært klare på at de vil ha oversiktlige priser som et av sine tydelige mantra.

– Der er vi helt klare, og det henger sammen med at vi er en forgrening av Svenska Badrumsinredningar som er en stor aktør med 20 års erfaring i ryggen. Det gir klare føringer – også i forhold til oppfølging, service og generelle tips og råd for kundene. Når det er sagt vil vi ha eget verksted og delelager i våre romslige lokaler for å kunne yte rask hjelp, avslutter Ødegård.

BOBLENDE HELSE PÅ HØVIK

Vi blir stadig mer kontinentale av oss. Som et utslag av det velger stadig flere å investere i egen velvære med spafasiliteter i hjemmet. Både innen- og utendørs.

Nå etablerer den store svenske aktøren Svenska Badrumsinredningar med over 20 års erfaring i bransjen seg for alvor i Norge, med utgangspunkt på Høvik i Motorpools tidligere lokaler. De er størst i Sverige på spabad og tilbyr i dag tre varemerker. Nordpool, Svenska Bad og Villeroy & Boch. Det er en god nyhet for de som vurderer å anskaffe spa.
– Jeg ser at navnet Nordpool Spa virker skummelt passende for å overta dette landemerket langs E18 og Sandviksveien. Men det er helt tilfeldig, i og med at Nordpool har eksistert lenge i Sverige, forteller daglig leder Per Arne Ødegård i den norske forgreningen.

Nordpool Spa har flyttet inn på Høvik med en høyst presentabel utstlilling av like begærlige spabad. Bildet viser bare halve utstillingen med ulike merker, pluss andre etasje med testspa for kunder.

På rekordtid har han etablert et komplett anlegg i to etasjer for velvære – der det før stod biler på rekke og rad tidligere.
Symmetrien i utstillingen er slående, boblebadene står i to sirlige linjer og er sortert etter merker og form. Det er kort og godt innbydende å kikke på det store utvalget i lokalene.
– Et lite varsko her, sier Ødegård. Det er nemlig slik at flaggskipmerket vårt, Villeroy & Boch, har bad som klassifiserer under massasjebad. Det fordi modellene har en påvist terapeutisk effekt som er i en helt annen dimensjon enn tradisjonelle boblebad.

EGET, SKJERMET TESTSPA FOR KUNDER

Det er slett ikke opplagt at alle vet om denne siden ved Villeroy & Boch, som for de fleste er kjent som kvalitetsleverandør av bedre innredning for bad og WC. Denne filosofien er i aller høyeste grad videreført i spabadene med mange innovative løsninger som de er alene om.

Anskaffelse av spa skal være gjennomtenkt og kunden skal forstå investeringen, derfor har Nordpool en fullt fungerende testspa.

 

– Det stemmer det. Hvis man sammenlikner oppbygningen i Villeroy & Boch kontra våre andre to merker Svenska Bad og Nord­pool, er det forskjeller av ulik grad, forteller Ødegård videre. For å understreke poenget viser han opp i andre etasje, hvor de har et eget showroom med et fullt fungerende bad fra Villeroy & Boch.

– Vi ønsker å gi kundene en hyggelig og skjermet ramme for å teste spa i ro og mak, før de går til anskaffelse. Det er en investering man skal være trygg på, derfor er testsonen ovenpå tilrettelagt med garderobe, musikk og dempet belysning for en mest mulig autentisk setting.

 

MYTENE

Når Ødegård sier at det er en investering skal det nevnes at det også krever planlegging av fysisk omfang. Et slikt bad veier rundt 400 kilo og må følgelig plasseres et sted som tåler vekten. Stort sett tåler moderne terrasser denne vekten, men alle tilfeller vurderes. Hvis det skal stå på bakken anbefaler Ødegård at det enten står på en støpt såle eller en platting, alternativt grus eller pukk. Rett på bakken anbefales ikke på grunn av telehiv om vinteren.

– Det er mange myter om rengjøring og bakterier i spa-universet. Vi har et produkt som heter Aquafinesse, bruker man det som anbefalt vil man egentlig selv ha skyld om det blir bakterier i et spabad, mener Ødegård. Dessuten bruker de fleste badene ozon til rensing i dag, noe som er en fordel hvis man skal ha bad på hytta der man ikke har tilsyn til enhver tid. Alle våre modeller kan leveres med App styring slik at brukeren kan ha en viss kontroll på badet når han sitter hjemme. Saltvannsrensesystem er også i vinden om dagen, som vi også kan tilby på Svenska Bad modellene, sier han videre.

 

Kunder som ønsker å teste spa før anskaffelse, disponerer garderobeen som er bygget for formålet i en skjermet sone.

 

GENIAL KOMFORT

Det bringer temaet tilbake til Villeroy & Boch og hvordan de tenker. Kikker man inn i karenes indre vil det fremgå tydelig at de har mange færre slanger og rør, noe som bidrar til et lavere servicebehov, enklere service og feilsøk fordi det gir betydelig færre feilkilder. Videre har Villeroy & Boch bygget opp karene med en unik løsning for å gi brukerne en optimal opplevelse.

I stedet for fastmonterte dyser i karet uten mulighet for små ­justeringer av dysen, bruker de moduler som heter JetPak hvor dysene er plassert og som sitter mot ryggen. Hele denne modulen kan lett løftes ut og byttes med en annen type, siden tyskerne leverer en rekke moduler med forskjellige munnstykker. Videre kan vanntrykket justeres individuelt for hver plass. Dette er rett og slett perfekt, enten man søker komfort eller behandlende terapeutisk effekt.

Nordpool Spa sin filosofi er enkel. De ønsker at alle skal kunne koste på seg et utendørs spa uansett lommebok.

INTERESSANTE VARIASJONER

– Villeroy & Boch har ikke bare sikret de indre kvalitetene, det er godt synlig på design, utforming av sitteplassene, materialer og brukervennlighet, fortsetter Ødegård. Her vil jeg si at de stiller i egen klasse på markedet. Samtidig er det verd å merke seg at Svenska Bad- og Nordpool-modellene har mange likhetstrekk som er inspirert av Villeroy & Boch på ulike måter. Når det er sagt – Nordpool sin filosofi er ganske likefrem – de ønsker at alle skal kunne koste på seg et utendørs spa uansett lommebok – uten at det går ut over høy kvalitet og driftssikkerhet. De designer og produserer spabad som passer det nordiske klimaet.

Angående pris er det ingen hemmelighet at det tyske merket fra 1748 ligger høyere i pris enn de svenskene modellene. Jeg vil anbefale interesserte å ta turen innom Nordpool Spa. Like selvfølgelig som at vi har suverene produkter ønsker vi også å være konkurransedyktige på pris, avslutter Ødegård.